7 Nisan 2010 Çarşamba
ŞAKŞUKA
Malzemeler
4 adet patlican
2 adet patates
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
1 su bardağı yoğurt
tuz
kızartmak için
sıvıyağ
2-3 diş sarımsak
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kızgın sıvıyağda kızartın. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Bir çorba kaşığı sıvıyağda sarımsağı soteleyin. İnce doğranmış biberleri hafifçe kavurun. Domatesi doğrayıp katın. Tuz ekleyin. Servis tabağının ortasına patlicanları dökün. Kenarına patatesleri yerleştirin. Domates sos ve sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder