7 Nisan 2010 Çarşamba

İÇLİ KÖFTE

















Malzemeler
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay kaşığı pulbiber
gerektiği kadar un
içi için
500 gr kıyma
3 adet soğan
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
100 gr margarin
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Kısırlık bulguru üzerini geçecek kadar suyla ıslatıp bekletin. İçini hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanları margarinle kavurun. İçerisine kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Biber salçasını ekleyip bir iki kez daha kavurun. Ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Donması için buzdolabında bekletin. Şişmiş ince bulgurun içerisine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Macun kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi suya batırarak işaret parmağınızla içli köfteyi oyun. İç malzemeden içerisine 1 yemek kaşığı kadar doldurun. Elinizi suya batırarak ucunu yapıştırın. Malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam edin. İçli köfteleri kızgın bol yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder