6 Nisan 2010 Salı

Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı

Malatyalı bir annenin kızı olupta bulguru sevmemek olmaz herhalde.Bloğumu ilk açtığım zamanda bulgur pilavı yayınladığım ilk yemek tarifimdi yanlış hatırlamıyorsam..Bence hem çok doyurucu hemde çok lezzetli oluyor.Yanında buz gibi bir ayranda olursa değmeyin lezzetine...Daha önce bakır kapları beğendiğinizi yazmıştınız,çok teşekkür ediyorum. Bu kapları babam Diyarbakırdan getirmişti bana,daha önce içine komposto koyduğum bakır tas aslında bir ayran kabı.Diyarbakırda ayran bu kaplardan küçük bir kepçe yardımı ile içiliyor.

Sebzeli bulgur pilavını denemek isteyenler için tarifim;

Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patlıcan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
- karabiber
- kırmızı pulbiber

Hazırlanışı:
1- Patlıcanı alacalı soyup,tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.Daha sonra acısını almak için tuzlu suda on dakika bekletip patlıcanları iyice kurulayın.
2- Patlıcanları sıvıyağda kızartıp bir kenara alın.Tereyağını tencereye koyup eritin.
3- Yemeklik doğranmış kuru soğanı,sivri biberi ve rendelenmiş havucu beş dakika kavurun.
4- Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip biraz daha kavurun.Daha sonra bulguru ilave edin.
5- Bulgurun üzerine 3,5 bardak sıcak suyu ve baharatları ekleyip kısık ateşte pişirin.Suyunu yarı yarıya çekince patlıcanları ilave edin.
6- Pilav suyunu çekip göz göz olunca ocağın altını kapatın.Tencerenin üzerini kağıt havlu ile kaplayıp kapağını kapatın. on dakika dinlendirip sıcak olarak servisini yapın.

Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder