MALZEMELER
- 1 AD KÜÇÜK BOY PATATES
- 1 AD KÜÇÜK BOY HAVUÇ
- 1 AVUÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE BROKOLİ
- 1 AD TAVUK GÖĞSÜ
- 3 YEMEK KAŞIĞI UN
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- TUZ
- 1 ÇAY BARD YOĞURT
- 1 AD YUMURTA SARISI
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE SEBZELER HAZIRLANIP HAŞLANIR.
ÖTE YANDA TAVUK GÖĞSÜ MİNİK MİNİK DOĞRANIR. YAĞLARLA BİRLİKTE TENCEREYE ALINIR. SUYUNU SALIP ÇEKİNCEYE KADAR KAVRULUR. SUYUNU ÇEKİNCE UN İLAVE EDİLİP KAVURMAYA DEVAM EDİLİR. SICAK SU İLAVE EDİLİP TAVUKLAR PİŞENE KADAR KAYNATILIR. (İSTERSENİZ BUNUN YERİNE TAVUK GÖĞSÜNÜ AYRI BİR YERDE HAŞLAYIP DİDİKLEYİP SUYUYLA BİRLİKTE TAVUKLARI, KAVURDUĞUNUZ UNA İLAVE EDEBİLİRSİNİZ. BEN PRATİK OLMASI İÇİN BU ŞEKİLDE YAPTIM)
YUMURTA VE YOĞURT ÇIRPILIR. KESİLMEMESİNE DİKKAT EDEREK TAVUKLU TENCEREYE İLAVE EDİLİR. TUZU EKLENİR. İKİ FIKIR KAYNATILIR. HAŞLANAN SEBZELER İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE DOĞRANIR. İLAVE EDİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder