8 Nisan 2010 Perşembe

TALAŞ BÖREĞİ















Malzemeler
10 adet milföy
250 gr kuşbaşı et
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
pulbiber,kekik,tuz
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Kuşbaşı etleri tavla zarı inceliğinde doğrayıp sıvıyağda kavurun. Pişmesine yakın havuç ve soğanı ekleyip kavurun. Ocaktan almaya yakın baharatlarını ekleyin. Harcı soğutun. Yumuşamış milföylerin içine harcı paylaştırın. Dört kenarını birleştirip kapatın. Ters çevirip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder