8 Nisan 2010 Perşembe

Taze Tarhana Çorbası

Ramazan ayından beri yayınlanmayı bekleyen bir tarif. Havalar tam ısınmadan yayınlamak istedim.

Malzemeler :
2 adet domates
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil sivri biber
2 adet havuç
1 su bardagı yoğurt
Yarım su bardağı un
5 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yeteri kadar tuz
Yarım demet maydanoz


Yapılışı :

Domatesler ve biberler yıkanır. Havuçların kabukları kazınıp yıkanır. Bütün sebzeler irice doğranır. Üzerine yoğurt ve un eklenerek blenderden geçirilir. Tencereye alınarak üzerine et suyu ve tuz eklenip kısık ateşte 20 dakika kaynatılır. Ayrı bir kapta tereyağı kızdırılır, pulbiber ilave edilip karıştırılır ve çorbaya eklenir. Servis tabağına alınıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder