7 Nisan 2010 Çarşamba

VİŞNELİ RULO PASTA

vişnelirulopasta 002
Çocukluğumda yaş pasta denildimi hemen aklıma rolu pasta gelirdi. Acaba o zamanlar yoğunlukla rulo pastalar mı yapılırdı, bilemiyorum. Bu sebeple çocukluğumu anımsatan rulo pastaları hep çok sevmişimdir. Bunun için Bizim Pastane-Zinnur ne zaman rulo pasta yapsa hep hayranlıkla izler ve okurum.Zinnur'un tüm pastaları muhteşem, ama ben rulolarını biraz daha çok seviyorum galiba:)
BU arada,abimin kızı Esra bebek bekliyor. Yani büyük hala olacağım. Geçenlerde telefonda konuşurken "Hala bana pasta yap olur mu dedi". Dedi demesine ama belki fark etmişsinizdir, çok ama çok yoğun günler geçiriyorum.Bu sebeple bu isteğini hemen yapamadım. Yapamadım ama içime de dert oldu. Bebek bekliyor ya, canı mı istedi diye..
Bende ilk fırsatta çok sevdiğim rulo pastadan yaptım, götürdüm.Hemde bu sıkışıklıkta çok pratik oldu.Benimde bir nebze olsun içim rahat etti. Artık daha büyük ve süslü pasta doğumuna inşallah.
Malzemeler;
*5 adet orta boy yumurta,
*100 gr toz şeker,( yarım su bardağından 1 parmak fazla)
*100 gr kek unu,( 1 su bardağından 1 parmak eksik)
*20 gr kakao ( tepeleme bir yemek kaşığı)
*1 paket vanilya,
*60 gr mısırözü yağı(yaklaşık yarım çay bardağı)
Kreması;
*1 paket Dr O'etker vanilyalı pasta kreması,
*1,5 su bardağı soğuk süt,
İçine;
*Arzu ettiğiniz kadar vişne
Islatmak için;
Çok az şekerli su.
Hazırlanışı;
1.Önce fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
2.Ben midi fırın tepsisi kullandım. Siz kullanacağınız tepsinin içini yağlı kağıt ile kaplayın.
3.Yumurtaları, şekerle beraber 10 dakika kadar çırpın. Bu süre sonunda karışımın kıvamı mayonez gibi olmalı.
4.Vanilya, kakao ve kek ununu bep beraber eleyin ve sıvıyağdan sonra yumurtalı karışıma katıp, tahta kaşık yada spatula ile alttan üste havalandırarak karıştırın.
5.Tepsiye döküp her yere eşit yayılmasını sağlayın ve fırında 10 dakika pişirin.
6.Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp, üstüne toz şeker serptiğiniz temiz bir mutfak havlusuna ters çevirin. Üstünden yağlı kağıdı sıyırıp alın ve 1-2 dakika bekledikten sonra havlu yardımı ile uzun kenarından çokta sıkı olmamak şartı ile rulo şeklinde sarın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin.
7. Bu arada hazır pasta kremasını üstünde yazılı şekilde çırpın. İsterseniz herhangi bir pastacı kreması yapabilirsiniz, benim vaktim çok dar olduğu için hazır krema kullandım.
8.Soğuyan pandispanyayı nazik hareketlerle açın ve içini şekerli su ile ıslattıktan sonra, krema sürün ve çözdürülüp suyu süzülmüş vişnlerei serpin.
9.Şimdi ruloyu uzun kenarından dikkatlice ve birazda sıkı şekilde sarın. Bu aşamada üstünde küçük çatlamalar olabilir. Sonradan bu çatlaklar krema ile kapanır merak etmeyin.
10.Kalan kremayı pastanın üstüne güzelce sıvayın. Ben hazır minik çikolata topları serperek süsledim. Siz çikolata rendesi ile de süsleyebilirisniz. Yada hiçbir şey serpmeden sadece krema olarak bırakabilirsiniz.
11.En üstüne de resimde görüldüğü gibi sıkma torbası yardımı ile yuvarlaklar sıktım ve üstlerine suyu iyice süzülmüş vişne yerleştirdim.
12.Ruloyu bu şekilde hazırladıktan sonra biraz dolapta dinlendirirseniz iyi olur. Afiyet olsun.
vişnelirulopasta 004

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder