7 Nisan 2010 Çarşamba

YEŞİL ZEYTİNLİ KEK


Hafta sonu için hazırladığım bu tuzlu kek, yiyen herkesten tam not aldı. Valla bende çok beğendim. Oldukça yumuşak ve lezzetli.Tarif tamamen bana aittir.
Malzemeler;
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*3 adet yumurta,
*200 gr krema,
*2 çorba kaşığı yoğurt,
*1 çay kaşığı tuz,
*1 paket kabartma tozu,
*2 su bardağı un,
*2 çay bardağı mısır unu,
*1 çorba kaşığı haşhaş tohumu,
*1 su bardağı doğranmış kokteyl yeşil zeytin( Biberli zeytin ). Doğranmış yeşil veya siyah zeytinde olabilir.
Hazırlanışı;
1.Yumurtaları iyice çırptıktan sonra, tereyağı ve kremayıda ekleyerek çırpmaya devam edin.
2.Karışıma sırası ile yoğurt ve tuzu da ekleyerek çırptıktan sonra un, mısırunu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve tekrar çırpın.
3.Son olarak zytin ve haşhaşı ekleyerek kaşıkla karıitırdıktan sonra, sıvıyağ ile çok hafif yağladığınız boton kek kalıbına veya azru ettiğiniz bir kek kalıbına dökün.
4. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kürdan yöntemi ile pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin.
5. Piştikten sonra fırından çıkararak, yağlı kağıt serili bir zemin üstüne kalıbıyla beraber ters çevirin ve bu şekilde soğutun. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkararak, servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder