6 Nisan 2010 Salı
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası
Bizim evde çok sık yapılan bir çorbadır.Aslında çorba olarak değil daha çok yemek olarak tüketiyoruz.Hem çok doyurucu hemde çok lezzetli oluyor.
Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı erişte
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan(yoksa nane'de konulabilir)
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
Hazırlanışı:
1- Bir gece önceden ayıklanmış mercimekleri suya koyup bekletin.Ertesi gün ocağa alıp üzerini geçicek kadar su ekleyin ve bir taşım kaynatıp suyunu dökün.(kara bir su akıcak)
2- Tencereye sıvıyağı koyun ve kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.Soğanlar kavrulunca içine salçasını(yada domatesini)koyup biraz daha kavurun.
3- Üzerine yeşil mercimekleri ve baharatlarını ilave edin.Üzerine suyunu ekleyin.(yaklaşık 5-6 su bardağı)
4- Su kaynadıktan sonra erişteleri içine ekleyin.Erişteler yumuşadığında çorbanız pişmiş demektir.
Afiyet olsun..
Pelin'ce: Yemeği pişirirken su miktarını kendinize göre ayarlayın,ben çok sulu değil daha katı kıvamda yemesini seviyorum...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder