7 Nisan 2010 Çarşamba

ZENCEFİLLİ VE TARÇINLI BİSKÜVİ


Bir fincan kahvenin yanına ne kadar da güzel olurlar değilmi? Evettttttt diyorsanız işte tarifi.
Malzemeler;
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
5 fincan un.
tüm malzeme karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Merdane yardımı ile tezgahın üzerinde 1/2 cm kalınlığında açılır ve minik kalıplar ile kesilir. Ben geçen hafta sonu Mısra'cığımın hediye ettiği minik kurabiye kalıplarını kullandım. Bisküviler yağlı pişirme kağıdı serilmiş olan fırın tepsisine alınır. Önceden ısıtılmış 180' deki fırında 10 dakika pişirilir. Kızarmadan henüz beyazken fırından çıkarılır ve soğutulur. Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Daha önceden pişirdiğiniz bisküvileri bir kavanozda uzunca süre saklayabilirsiniz. Aniden gelen misafire kahve yanında gayet iyi gider. Afiyet olsun............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder