8 Nisan 2010 Perşembe

ARMUTLU MUFFİN


Hem çok kolay, hemde oldukça hafifler. Bizim evde bu tarz muffinler çok çabuk tüketiliyor:)
Malzemeler;
*3 yumurta,
*1 su bardağı toz şeker,
*1 su bardağı süt,
*1/2 su bardağı sıvıyağ,
*3 çorba kaşığı limon suyu,
*1 paket kabartma tozu,
*2,5 su bardağı un,
*2 çorba kaşığı haşhaş,
*1 adet orta boy armut.(kabukları soyularak zar büyüklüğünde doğranmış)
Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekeri, şeker eriyinceye kadar mikserde çırpın.(Yaklaşık 5 dk)
2.Sırası ile süt, sıvıyağ ve limon suyunu da katıp karıştırın.
3.Unu ve kabartma tozunu beraberce eledikten sonra karışıma katıp, iyice özdeşleşinceye kadar çırpın.
4.Armuttan üstlerine serpecek kadar ayırdıktan sonra diğer armut ve haşhaşlarıda ekleyip, kaşık veya spatula ile iyice karıştırın ve muffin kağıtları yerleştirilmiş muffin kalıbına paylaştırın.Ayırdığınız armutları muffinlerin üst-orta kısımlarına yerleştirin.
5.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.(Pişip pişmediğini, muffinlere kürdan batırarak anlayabilirisiniz. batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa, hiçbir hamur bulaşığı kalmıyorsa pişmiş demektir.)
Bu ölçülerden yaklaşık olarak 20 adet muffin çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder