Firinda Pazili Omlet - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre: 20-40dk
MALZEMELER
1 Kg Pazi veya Ispanak
1 Sogan
2 Yumurta
2 Su Bardagi Lor Peyniri 1/2 Su Bardagi Light süt 5 Çorba Kasigi Galeta Unu 1/2 Su Bardagi Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Pazi yapraklarini yikayip süzün ve iri iri kiyin. Sogani ince dograyip teflon tavada biraz çevirin. Paziyi ekleyip tuz serpin ve orta ateste devamli karistirarak diri kivamda pisirin. Ilinmaya birakin. Firini 80 dereceye ayarlayin.Peyniri yarim su bardagi sütle karistirin. Çirpilmis yumurta, pazi, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayin.
24 cm çapinda kalibi yagli kagitla döseyin. Karisimi döküp üzerine galeta unu serpin. Firina verip 1 saat pisirin. 10 dakika dinlendirip kaliptan çikarin ve servis yapin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri
8 Nisan 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder