8 Nisan 2010 Perşembe

KABAK KEMANE...:)))


BU İSİMDE NE Mİ ? HEMEN SÖYLEYEYİM UYDURMA Bİ YEMEĞE UYDURMA Bİ İSİM AKLIMA GELEN İLK İSİM :)) GELELİM TARİFE...

MALZEMELER


  • 3 ORTA BOY KABAK

  • 1 FİNCAN KIRIK PİRİNÇ

  • 1 ORTA BOY SOĞAN

  • 1 ÇAY KAŞIĞI NANE

  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

  • 1/2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

  • 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ

  • TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI


KABAKLARIN KABUKLARI İNCECİK SOYULUR. BOYUNDAN ORTADAN İKİYE KESİLİR. KAYIK ŞEKLİNDE OLACAK ŞEKİLDE İÇLERİ OYULUR. TUZLANIR. PİLAV TENCERESİ GİBİ BİR TENCEREYE KONUR. ÖTE YANDA KABAK İÇLERİ KÜÇÜK DOĞRANIR. PİRİNÇ YIKANIP KABAK İÇİNE İLAVE EDİLİR. SOĞAN KÜÇÜK DOĞRANIP İLAVE EDİLİR. SALÇALAR, YAĞ VE BAHARATLAR EKLENİP İYİCE KARIŞTIRILIR. HAZIRLADIĞIMIZ BU KARIŞIM KABAKLARIN İÇLERİNE KONUR. AYNI HİZADA SICAK SU KONUR VE KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKILIR. PİŞİNCE YOĞURT VE NANE İLE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder