7 Nisan 2010 Çarşamba

Sucuklu-Kaşar Peynirli Simit

İstediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Kavurma, beyaz peynir, vb. Ertesi gün bile tazeliğini kaybetmiyor.

Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )

Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su

Üzeri için:Bolca susam
İçine;
Sucuk ve kaşar peyniri dilimleri

Yapılışı :
Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak, yumuşak bir hamur yoğrulur ve 1 saat kadar mayalandırılır. Sos için pekmez, sıvı yağ ve su karıştırılır. Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde açılır ve sucuk-kaşar peyniri dilimleri yerleştirilerek kapatılır. Oval Şekil verilir. Önce sosa, sonra susama batırılır ve kapatma yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. (Her tarafı sos ve susama bulanacak) Bıçakla üzerlerine fazla derin olmayan verev çizgiler yapılır. Tepside 1 saat daha mayalandırılır. Mayalanan simitler önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder