8 Nisan 2010 Perşembe

ARABA PASTA



DOĞUM GÜNÜNE AİT İLK TARİFİM ELBETTEKİ PASTAMIZ.




ASLINDA TAM İSTEDİĞİM GİBİ OLMADI. İLK ŞEKER HAMURU DENEMEM, İLK ŞEKER HAMURLU PASTAM... BÜTÜN İLKLER BİR ARAYA GELİNCE HERŞEY TAHMİN ETTİĞİNİZ GİBİ OLMUYOR TABİ. AMA ELİMDEN GELDİĞİNCE İMKANLARIM DAHİLİNDE YAPMAYA ÇALIŞTIM.


SEVGİLİ ASLI'DAN ŞEKER HAMURLU PASTA HAKKINDA BİLGİ ALDIM. (BANA VAKİT AYIRIP SORULARIMA CEVAP VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM KENDİSİNE)

BULUNDUĞUM YERDE ŞEKER HAMURU SATAN BİR YER OLMADIĞI İÇİN NETTE ARAŞTIRMALARIM SONUCU BULDUĞUM, "ARZUMCUM" BLOĞUNDA GÖRDÜĞÜM MARSHMELLOW'LU ŞEKER HAMURUNU YAPTIM. (kendisi ayrıntılı olarak şeker hamurunun tarifini vermiş. Bakmak isteyenler üzerine tıklayabilir.)





ASLINDA YAZSAM DAHA YAZACAK ÇOK ŞEY VAR BU PASTAYLA İLGİLİ AMA KISA KESİP AYDIN HAVASINA BAĞLIYORUM:) BUYRUN TARİFE...





MALZEMELER




KEK İÇİN (BU PASTA İÇİN İKİ AD KEK YAPTIM)




  • 5 YUMURTA

  • 5 FİNCAN TOZ ŞEKER

  • 1 FİNCAN SÜT

  • YARIM FİNCAN SIVI YAĞ

  • 1,5 PK KABARTMA TOZU

  • 1 PK VANİLYA

  • 7 FİNCAN UN



KREMA İÇİN



  • 1 LT SÜT
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD UN
  • 1 PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILMIŞ)

(KREMAYLA UĞRAŞMAK İSTEMESSENİZ 2 PK PASTA KREMASI 1 PK KREM ŞANTİYİ PAKETLERİNDEKİ TARİFLERE GÖRE ÇIRPIP KULLANABİLİRSİNİZ.)


PASTANIN YAPILIŞI



ÖNCELİKLE KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ 15 DK MİKSERLE ÇIRPIYORUZ. ARDINDAN SIVI MALZEMELERİ KOYUP KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA KURU MALZEMELERİ ELEYEREK İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜYORUZ. 175 C DE 20 DK PİŞİRİYORUZ.



KREMA İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUYUNCA KREM ŞANTİ İLAVE EDİP ÇIRPIYORUZ.



KEKİ ARABA ŞEKLİNDE KESİYORUZ. ARALARINA KREMA SÜRÜP DOLAPTA 2-3 SAAT BEKLETİYORUZ. ŞEKER HAMURU İLE İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLEYEREK KAPLIYORUZ.




ŞEKER HAMURU TARİFİ


  • 2 PK MARSHMELLOW ŞEKER (fotoda gördüğünüz şekerleri bim marketlerde bulabilirsiniz)
  • 250 GR PUDRA ŞEKERİ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SU
  • ÇOK AZ NİŞASTA


YAPILIŞI


BEYAZ ŞEKERLER CAM BİR KABA ALINIP BENMARİ USULÜ ERİTİLİR. SU İLAVE EDİLİR. PUDRA ŞEKERİNİN BİR KISMI İLAVE EDİLEREK YOĞRULMAYA BAŞLANIR. ARDINDAN BAŞKA BİR KABA PUDRA ŞEKERİ BOLCA KONUR. ŞEKERLER BU KABA ALINARAK ÇOK AZ NİŞASTA YARDIMIYLA YOĞRULUP HAMUR TOPARLANIR. YUFKA AÇAR GİBİ AÇILARAK PASTA KAPLANIR.



NOT: YUKARIDAKİ TARİF SADECE BEYAZ ŞEKER HAMURU İÇİN. AYNI TARİFLE AYRICA PAKETTEN ÇIKAN PEMBE ŞEKERLERE BİRAZDA GIDA BOYASI KATARAK RENKLİ ŞEKER HAMURU ELDE ETTİM.



BU TARİFLE YAPILAN ŞEKER HAMURU OLDUKÇA ESNEK OLUYOR VE HAMUR ŞEKLİNDE TOPARLAMAK OLDUKÇA EMEK İSTİYOR. DİĞER ŞEKER HAMURLARINI KULLANMADIM AMA ARZUMCUM'UN SÖYLEDİĞİNE GÖRE DİĞER ŞEKER HAMURLARINA GÖRE DAHA ZOR KULLANILIYOR. YERKEN SAKIZ GİBİ ÇİĞNENİYOR. ŞEKERLERİN TADI GÜZEL OLDUĞU İÇİN ŞEKER HAMURUNUNDA TADI ÇOK GÜZEL OLUYOR. DENEMEK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN... (beni epey uğraştırdı:) )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder