8 Nisan 2010 Perşembe

FIRINDA ÇİPURA

NASILDA ACELE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARIM VAR YA:)) AMA KARIŞTIRICI KÜÇÜK BİR ÇOCUĞUNUZ VARSA VE BİR AN ÖNCE SOFRA KURMAK ZORUNDAYSANIZ ÇOĞUNLUKLA BÖYLE OLMASI, NORMAL SAYILABİLİR SANIRIM:))



BALIĞI SEVİYORSANIZ VE HENÜZ DENEMEDİYSENİZ, BİRDE BUNU DENEYİN DERİM... ÇİPURA ZATEN ÇOK LEZZETLİ BİR BALIK, HER ŞEKİLDE GÜZEL... IZGARAYA BENZEYEN BU HALİDE DAMAKLARDA HARİKA TATLAR BIRAKIYOR... EEE NE DURUYORUZ OZAMAN BUYRUN TARİFE...


MALZEMELER


  • KİŞİ SAYISINA GÖRE ÇİPURA BALIĞI
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, KEKİK VE ZEYTİNYAĞ
  • ÜZERİNE HER BALIK İÇİN BİRER TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ

YAPILIŞI



BALIK HARİÇ DİĞER MALZEMELER KARIŞTIRILIP MARİNE HAZIRLANIR. TEMİZLENİP ÜZERİNE ÇİZİKLER ATTIĞIMIZ BALIKLAR MARİNEYE KONUP EN AZ 1 SAAT DİNLENDİRİLİR. DAHA SONRA FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİLİR. ÜZERİNE TEREYAĞ PARÇALARI KONUR. 200-210 C FIRINDA PİŞİRİLİR. SICAK SICAK AFİYETLE YENİR... E TABİ YANINDA YEŞİLLİK SALATAYLA... AFİYET OLSUN...


NOT: AYNI TARİFLE MARİNE ETTİĞİNİZ BALIKLARI İSTERSENİZ IZGARADA DA PİŞİREBİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder