8 Nisan 2010 Perşembe

GALETA UNLU POĞAÇA

galeta unlu poğaça 010
Bora her yaptığım poğaçaya kusur bulup, "illaki okulda yediğim poğaçadan isterim" diye tutturunca, okula gidip tarif almaktan başka çaremiz kalmadı. Okulda yemekten sorumlu Birsen ve Leyla Teyze'den poğaça tarifi istedğimde çok güldüler ve hemen hemen tüm çocukların bu poğaçayı annelerinden istediklerini ve velilerin pek çoğunun tarif istemeye geldiklerini söylediler. Artık okulda arkadaşlarla yendiğinde tadı bir başka mı oluyor nedendir bilinmez, tüm çocukların favorisi bu poğaça tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler;
*2 yumurta,
*1 paket tereyağı( 250 gr ve oda sıcaklığında )
*1 su bardağı zeytinyağı,
*1 su bardağı yoğurt,
*2 paket kabartma tozu,
*tuz
*250 gr peyaz peynir ( rendelenmiş olacak )
*Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olup, fazla sert olmamalı)
*Üstü için yeterince galeta unu
Hazırlanışı;
Tüm malzeme karıştırılarak güzelce yoğurulur. Rendelenmiş peynir en son hamura katılarak, hamurla iyice karışması sağlanır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınıp, yuvarlanır ve üst kısımları galeta ununa bulanır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Not;Bu poğaçayı okullar henüz kapanmamaışken yapmıştım. Diğer poğaçalardan farkı peynirin hamurun ortasına konmayıp, tamamına karıştırılıyor olması. Böylece peynir sevmeyen çocuklar dahi hamurun içinde anlamadan yiyebiliyorlarmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder