8 Nisan 2010 Perşembe

Cevizli Lor Ezme ve Ödülüm..

Geçtiğimiz hafta sonu yayınladığım akşam yemeği soframda Cevizli Lor Ezme nin tarifi hiç tahmin etmediğim kadar çok soruldu, merak edildi. En son da Tülinciğim " özet verir misin" diye yorum yazınca tarifini vereyim dedim. Yapımı çok kolay, ama gerçekten lezzeti çok hoş olan bir tarif. Ben değil yiyenler böyle söyledi.

Tarifi aldığım zaman beyaz peynirle yapılıyordu. Beyaz peynir tuzlu olunca tuzunu azaltmak için suda bekletmek gerekiyordu. Hem zahmetli hem de peynirin tadı değiştiği için ben tarifi değiştirerek tuzsuz lor kullandım . Biber salçası ile de tuzu dengelenmiş oldu....


Gereken Malzemeler:
  • 250 gr tuzsuz lor
  • 4 yemek kaşığı ince dövülmüş ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ( tatlı toz biber kullandım dilerseniz acı kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytnyağı

Yapılışı :

  • Yapılışı çok basit önce biber salçası ile loru iyice, çatalla karıştırın.
  • Sarımsağı rendeleyin veya ezin.
  • Tüm malzemeleri lorlu, salçalı karışıma ilave edin.
  • Tekrar karıştırın.
  • Servis tabağına alın. Üzerini ceviz ,nane vs. ile süsleyin.

Bu tariften sonra geçtiğimiz günlerde aldığım ama yayınlamakta geciktiğim ödülüm için Sevgili Betül 'e ve Necla'cığıma çok teşekkür ederim.

Bu ödülün bazı kuralları varmış. Bunlardan birincisi "Sizi ödüllendirene teşekkür edin" ve "Sizi ödüllendirenin linkini yayınlayın".

Diğer şartları ise;

  • Ödülün logosunu yayınlayın.
  • 7 yaratıcı blogger ödüllendirin ve linklerini yayınlayın.
  • Ödüllendirdiklerinizi haberdar edin.
  • Kendiniz hakkında 7 ilginç şey yazın..

Kendim ile ilgili daha öncede yazmıştım artık çok fazla ilginç şey kalmadı.

Ben de bloğumu ziyaret eden, yorum yazan, izlemeye aldığım yada beni izlemeye alan tüm bloglara bu ödülü gönderiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder