8 Nisan 2010 Perşembe

HODAN OTU KAVURMASI
















Malzemeler
1 kilo hodan otu
2 tane soğan
3 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Hodanları yıkayıp sirkeli suda bekletin. Tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzdürüp elinizle fazla suyunu sıkın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Hodanı ilave edip tuzunu ve baharatını katıp biraz kavurun. 3 tane yumurtayı bir kapta çırpıp hodana ilave edin, yumurtalar pişmeye başlayınca ocaktan alın.
Hodan otunu biz ormandan topladık, ama bu mevsimde pazardada satılıyor. Çok lezzetli bir ot.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder