8 Nisan 2010 Perşembe

Yoğurtlu Brokoli Karnabahar Salatası

Brokoli kışın çok sevdiğim sebzelerden biri. Beşamel soslusunu, zeytinyağlı yemeğini, çorbasını, hatta sebzeli bulgur pilavı yaptığım zamanda minik çiçekleri içine koyarak kullanmayı çok seviyorum. Faydalarını artık hepimiz biliyoruz saymaya gerek yok.
Yoğurtlu brokoli karnabahar salatası içine istediğiniz malzemeleri kendi damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz, tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış....

Gereken Malzemeler

  • 200- 250 gr brokoli
  • 4-5 çiçek karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 1 orta boy patates
  • 4-5 dal taze soğan
  • 6-7 adet kurutulmuş domates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4-5 diş sarmısak
  • limon, nar ekşisi
  • tuz, karabiber, nane (istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
  • sızma zeytinyağı

Yapılışı:

  • Brokoli, karnabahar, havuç ve patatesleri tuzlu suda haşlayın.
  • İsterseniz buharda da haşlayabilirsiniz.
  • Geniş bir tabağa haşlanmış sebzeleri alın. Sarmısakları ezin, yarısını limon suyuna diğer yarısını da yoğurdun içine karıştırın. Bu şekilde sarmısaklar tüm salataya karışıyor.
  • Sızma zeytinyağını, nar ekşisini ilave edin. Üstüne yoğurtlu sarmısaklı karışımı dökün. Servis yapın.

  • Kurutulmuş domatesleri 3-4 dakika sıcak suyun içinde tutup daha sonra sirke, zeytinyağı ve kekik karışımının içinde buzdolabında bekletebilirsiniz. Salataya kullanacağınız zaman hazır olur.
  • Pişme süreleri farklı olduğu için patates ve havucu ayrı bir yerde , brokoli ve karnabaharı ayrı bir kapta haşladım. Haşlama suyunu sebze çorbasında kullandım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder