8 Nisan 2010 Perşembe

ETİMEK TATLISI



MALZEMELER:
1 paket etimek
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
ŞERBET İÇİN:
1 paket vanilya
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

KREMA:
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
yarım paket margarin
SÜSLEME:
hindistan cevizi
YAPILIŞI:Etimekleri borcama diziyoruz.şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatıyoruz etimeklerin üzerine döküyoruz.margarini eritiyoruz. unu ekleyip kavuruyoruz sütünü ekleyip pütürsüz olana dek blendırdan geçiriyoruz karıştırarak pişiriyoruz kaynama noktasına gelince şekerini ilave ediyoruz. ocaktan alıp vanilyasını ekliyoruz etimeklerin üzerine döküyoruz. soğuduktan sonra kremşantiyi sütle çırpıp en üstüne yayıyoruz hindistan ceviziyle süsleyip servis yapıyoruz Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder