8 Nisan 2010 Perşembe

DAMLA SAKIZLI UN KURABİYESİ

















Malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 tane damla sakızı (mercimek tanesi büyüklüğünde)
un
1 tane yumurta akı
Yapılışı
İyice yumuşamış margarin ve pudra şekerini bir kaba alın. Elinizle biraz yoğurun. Yumurta akınıda ilave edin. (Yumurta akı hamurun toparlanmasına yardımcı olur.) Damla sakızını iyice dövün. Un ve damla sakızınıda ilave edin. Hamur ilk önce kesik kesik görünür ama iyice yoğurdukça hamur toparlanır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar koparıp elinizle uzun rulolar yapın. Çatalla üzerini çizin. Verev verev kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirin.
Kurabiyenin beyaz olması lazım. Fırında fazla pişirmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder