8 Nisan 2010 Perşembe

PRENSES TATLISI
















Malzemeler
1 litre süt
4 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı
50 gr margarin
Sosu için
100 gr margarin
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 yumurta
Yapılışı
Süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın damla sakızını içerisine katın. Ocaktan aldıktan sonra margarin ve vanilyayı katın. Mikserle 10 dakika çırpıp borcama dökün. Sosu için margarini eritip ılıtın. Diğer malzemeleri içerisine katıp mikserle 1-2 dakika çırpın. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Soğuyan tatlının üzerine sosunu dökün. Buzdolabında 3-4 saat bekletip süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder