8 Nisan 2010 Perşembe

KURBAĞA VE KİRPİ KURABİYE



Bu kurabiyeleri Esra arkadaşımın bloğunda görmüştüm. Çok hoşuma gitmişti ve kızımın doğum günü için listeye eklenmişlerdi:)) Miniklerin çok hoşuna gidiyor böyle kurabiyeler helede doğum günlerine çok yakışıyorlar:)

MALZEMELER:
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı nişasta
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket yumuşak margarin(YUMUŞAK)
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Aldığınca un
1 Yemek kaşığı kakao

















YAPILIŞI:

Önce margarinle pudra şekerini karıştıralım. Margarin iyice yumuşayınca diğer malzemeleride ekleyip hamurumuzu iyice yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan kurbağa kurabiye için iki limon büyüklüğünde bir hamur alalım ve buna kakoyu ekleyip yoğuralım hazırda beklesin. Diğer taraftan kurbağalarımız için elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alalım. Elimizle yuvarlak olarak düz bir zeminde açalım. Ayırdığımız kakolu hamurdan bir parça alalım ve biraz yassı ,hurma şeklinde parçalar yapalım. Bu kurbağamızı karnı olacak. Açtığımız hamurun içine kakolu hamuru koyup saralım. Arka tarafından arka bacak izlerini bıçak yardımıyla yapalım. Sırtına bir çizgi atalım. Gözlerini istediğimiz malzemeyle şekerle, damla çikulatayla, karanfille....yapalım. Ağzını da kestikmi kurbağalarımız hazır:))Ağzı kapanmasın diye ağzına nohut koyabilirsiniz.









Kirpi kurabiye içinse elimize ceviz büyüklüğünde parça alalım. Çok yuvarlamadan biraz yassı bir şekil verelim. Gözlerinin hemen üstünden sterilize edilmiş bir makasla kesikler atalım.Ağzını da kestikmi kirpimiz de hazır:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder