8 Nisan 2010 Perşembe

Hindistan Cevizli Mısır Unu Tatlısı

Bu tarif de Emine Beder'den. Yapımı oldukça kolay olan tatlımız da İftar Bereketi Etkinliği-3 için Sevil 'e gidiyor.

Malzemeler :
3 adet yumurta
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı mısır unu
2,5 çay bardağı un
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Üzerine serpmek için;
Hindistan cevizi
Şerbeti ;
3 su bardağı tozşeker (orjinal tarifte 4 su bardağı. Ben 3 bardak kullandığım halde bile çok tatlı geldi.)
3 su bardağı su (orjinal tarif 4 su bardağı)
1/4 limonun suyu
Yapılışı :
Tozşeker ve su tencere alınarak, 6-7 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocak kapatılarak soğumaya bırakılır.
Yumurtalar ve tozşeker çırpma kabına alınır ve mikser yardımıyla iyice köpük oluncaya kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvıyağ eklenip, çırpmaya devam edilir. Karışıma elenmiş un, mısır unu, Hindistan cevizi, vanilya ve kabartma tozu eklenip, mikserin düşük hızında karıştırılır. 25-30 cm. çapındaki bir fırın kabı margarin ile yağlanır, taban kısmına un serpilir. Hamur fırın kabına boşaltılıp 180 derece fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından alır almaz üzerine soğuk şerbet dökülür. Tatlı sönmüş fırında 5 dakika bekletilerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır. Soğuyunca dilimlenir ve üzerine Hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder