8 Nisan 2010 Perşembe

KAHVELİ BİSKÜİLİ PASTA

BU PASTAYI DOĞAÇLAMA YAPTIM. ADINA NE YAZACAĞIMA BİR TÜRLÜ KARAR VEREMEDİM. EN SONUNDA BU İSMİ UYGUN GÖRDÜM. BU PASTAYI SEVGİLİ ASLI'NIN (PEMBE TATLAR) BİSKÜİLİ PASTALAR ETKİNLİĞİNE YOLLUYORUM.

MALZEMELER
  • 1 PK PETİBÖR BİSKÜİ
  • YARIM SU BARD SÜT
  • YARIM SU BARD SU
  • 1 TATLI KAŞIĞI NESCAFE
  • ÜZERİNE KAKAO VE ÇİKOLATA PARÇALARI

KREMASI İÇİN

  • 3 SU BARD SÜT
  • 5 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 SU BARD TOZŞEKER
  • 1 PK VANİLYA
  • 100 GR MARGARİN
  • 1 PK KREM ŞANTİ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KREMA İÇİN UNU VE YAĞI TENCEREMİZE ALIYORUZ. UNUN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ. ARDINDAN YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ İLAVE EDİP, ŞEKERİNİDE İLAVE ETTİKTEN SONRA KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. KAYNAYIP GÖZ GÖZ OLUNCA ATEŞTEN İNDİRİYORUZ. VANİLYAYI İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPMAYA BAŞLIYORUZ. 5 DK KADAR ÇIRPTIKTAN SONRA KREMŞANTİYİ İLAVE EDİYORUZ. 10 DK KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ.

KARE BORCAM TEPSİYE BİR MİKTAR KREMADAN DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE NESCAFE SU VE SÜT KARIŞIMINA BATIRDIĞIMIZ BİSKÜİLERİ DİZİYORUZ. MALZEMEMİZ BİTENE KADAR BİR KAT BİSKÜİ BİR KAT KREMA OLARAK BU İŞLEMİ TEKRAR EDİYORUZ. ÜZERİNE KAKAO VE ÇİKOLATA PARÇALARI SERPİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. SOĞUYUNCA DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder