8 Nisan 2010 Perşembe

Ye # 46 Kıymalı Kuş Yuvası Makarna

Ye # etkinliklerinin 46. ev sahibesi yeşilkivi arkadaşımız etkinlik konusu olarak makarnayı belirlemiş. Kendisine bu tarifi gönderirken, kolaylıklar ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum. Eminim çok güzel makarna tarifleri kazanacağız, bu etkinlikle.


Malzemeler :
1 paket spagetti makarna
300 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
4 adet domates
2 adet sivri biber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı rendenmiş parmesan peyniri
tuz ve karabiber

Yapılışı :
Domatesler ve biberler küp şeklinde doğranır. Soğanlar incecik kıyılıp 2 yemek kaşığı sıvıyağda kıyma ile birlikte kavrulur. Domates ve biber eklenip bir süre daha kavrulur, tuz ve karabiberle tatlandırılır.
Makarna tuzlu suda haşlanıp süzülür. Kalan sıvıyağla harmanlanır. Makarnadan çatalla bir miktar alınıp döndürülerek fırın kabına yerleştirilir. Ortalarına kıymalı harç paylaştırılır. Parmesan peyniri serpiştirilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirilir ve sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder