8 Nisan 2010 Perşembe

ZEYTİNLİ OMLET
















Malzemeler
yarım su bardağı kıyılmış siyah zeytin
yarım su bardağı kıyılmış yeşil zeytin
4 adet yumurta
4-5 dal kıyılmış dereotu
2-3 dal taze soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı
Yumurtaları bir kaba kırıp çatalla çırpın. Üzerine kıyılmış zeytinleri, dereotu, taze soğanı ekleyip karıştırın. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Teflon tavaya biraz sıvıyağ döküp kızdırın. Yumurtalı karışımı tavaya dökün. Tavayı sallayarak karışımı tüm yüzeye yayın. Ara sıra spatula ile yumurtanın üzerine delikler açarak suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder