8 Nisan 2010 Perşembe

Zeytinyali Enginar - Yemek Tarifi

Zeytinyali Enginar - Yemek Tarifi

MALZEMELER
4 tane enginar
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
8 bas arpacik sogani
1 su bardagi haslanmis bezelye
3/4 su bardagi zeytinyagi
1 limon
1 yemek kasigi un
6-7 dal dereotu
1 parça limon tuzu
Tuz, Seker
YAPILIŞ TARİFİ
1 lt. suda 1 parça limon tuzu ve 1 tatli kasigi unu eritin. Siyahlasmamasi için enginarlari suyun içine atin. Patates ve havucu küp küp dograyip

enginarlarin üzerine ilave edin. Baska bir kapta 1/2 yemek kasigi unu azar azar sulandirarak çirpin, suyu 1 lt.`ye tamamlayin. Diger kaptaki tüm sebzeleri suyu süzerek buraya geçirin. Üzerine zeytinyagi, seker, tuz, arpacik soganlari ilave edin. Su kaynadiktan sonra 20 dakika daha pisirin. Soguduktan sonra üzerine haslanmis bezelye ve dereotu koyarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder