8 Nisan 2010 Perşembe

YILBAŞI KURABİYELERİM


Kurabiyelerimin hepsi toplu halde poz vermişler :)) BİR YILBAŞI HATIRASI

Daha yılbaşına çok var ama onlarda benim gibi sabırsız. hediye dağıtmak için koşturuyorlar:))




AAAAAAA niye karıştınız öyle, bir dakikaaaaa, hepinizi tanıtacağım, kardam adam sabırlı ol lütfen.



işte bunlarda tini mini hanım kazlar, sizler için incileri de takmışlar, rujlarını da sürmüşler, yılbaşına hazırlar. Eh ne diyelim çok şıksınıııııııız çoooooook.


Bunlarda benim yapmaktan en çok hoşlandığım çam kurabiyelerim. Ne kadar masumlar !

Kurabiyelerin orjinal tarifi Sevgili Pastacı-Bırcu'cuğumdan, arzu ederseniz orjinal tarifi onun sayfasından da bulabilirsiniz.

Malzemeler;

* 150 gr tereyağı,( oda sıcaklığında)

* 2 yumurta,

* 1 su bardağı pudra şekeri,

* 3 çay bardağı buğday nişastası,

*1 çay kaşığı zencefil,

* 2 çay kaşığı tarçın,

* 2,5 su bardağı un

* 1/2 çay kaşığı karbonat

*yeşil gıda boyası

Glazür için;

*1 adet yumurta akı,

*250 gr pudra şekeri,

* kırmızı gıda boyası,

Hazırlanışı;

1.Öncelikle fırın 180 derecede ısıtılır.

2. Yeşil Gıda boyası ve 1 çay bardağı buğday nişasta hariç tüm malzeme karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurulur.

3. Hamurdan bir miktar ayrılarak yeşil gıda boyası karıştırılıp iyice yoğurulur.( Çam ağacı için )

4. Hamurumuz ayırdığımız nişasta serpilerek merdane yardımı ile 0.5 cm kalınlığında açılır.

6.Açılan parçadan dilediğiniz herhangi bir kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın.

7. Aynı uygulamayı çam ağacı kalıbınızla yeşil hale getirdiğiniz hamur için uygulayın.

8. Kalıplarla kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek, yaşlaşık 10-15 dakika pişirin. 9. Glazür malzemesini çırpın. yarısını beyaz bırakın, diğer yarısını da kullanmak istediğiniz renklerle renklendirin. Yaplı kağıttan yapacağınız ve ucu ince olarak kesilmiş kağıt külahlara önce beyaz doldurarak kurabiyelerin etrafını çerçeveleyin, Sonra dilediğiniz şekilde süsleyin.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder