8 Nisan 2010 Perşembe

TAHİN HELVALI KURABİYE


SEVGİLİ PEMBE TATLAR ASLI'DA GÖRÜP MERAKLA DENEDİĞİM BİR KURABİYE. BEN ASLI'DAN FARKLI OLARAK ÜZERİNE CEVİZ, KURABİYELERİN HEM HAMURUNA HEM İÇİNE TAHİN HELVASI KOYDUM... MİSAFİRLERİNİZE, KAHVE VEYA ÇAYIN YANINDA SUNMAK İÇİN DEĞİŞİK BİR ALTERNATİF...


BU TARİFİMİ 53. P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN GELİBOLU17 ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM...

MALZEMELER


  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 ÇAY BARD SÜT
  • 250 GR TAHİN HELVASI
  • 2 PK KABARTMA TOZU
  • 1 PK VANİLYA
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇİNE AYRICA 100 GR TAHİN HELVASI


ÜZERİNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ


YAPILIŞI


ÖNCELİKLE ROBOTA YADA RONDOYA TOZ ŞEKERİ ALIP GEÇİRİN. SÜT, MARGARİN, HELVAYI İLAVE EDİP PÜRÜSSÜZ KIVAMA GELENE KADAR ÇIRPIN. ARDINDAN KABARTMA TOZU VE UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİP YOĞURUN.


HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR KOPARIP ELİNİZDE AÇTIRIN. İÇİNE TAHİN HELVASI KOYUP KAPATIN. DÖVÜLMÜŞ CEVİZE BATIRIP FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. 175 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN. AFİYET OLSUN...


NOT: BU TARİFTEN YAKLAŞIK 2 TEPSİ KURABİYE ELDE EDEBİLİRSİNİZ.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder