8 Nisan 2010 Perşembe

BANYOLU BÖREK




EVEETT SIRADAN BAŞALAYALIM TARİFLERİMİZİ VERMEYE:)...

MALZEMELER:

1kg. yufka(6 adet)

SOS İÇİN:

3 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

yarım çay bardağı sıvıyağ

1 paket matgarin veya tereyağ (250gr)
İÇ MALZEME:beyaz peynir, maydanoz
YAPILIŞI:Margarini eritiyoruz diğer malzemelerini karıştıyoruz. tek kat yufkamızı seriyoruz bu sosdan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. 4'e kesiyoruz geniş tarafına iç malzememizden koyuyoruz.sigara böreği gibi sarıyoruz sonra kendi etrafında döndürerek gül şekli veriyoruz bir tepsiye sıkışacak şekilde diziyoruz. diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz sonra böreklerimizin üzerine gelecek kadar su doldurup 1 gece bekletiyoruz (suyun içinde)pişireceğimiz zaman özellikle servis yapmadan yarım saat evvel yada fırınınızın pişirme süresine göre böreğimizi tepsiye çok dikkatlice alarak aralıklı olarak sulu sulu alıp tepsiye diziyoruz.üzerine kalan sosumuzdan fırçayla sürüyoruz. (donacağı için sosumuz sorun değil çatalla çırpıp sürün) 200 derecede pişiriyoruz.afiyyet olsun .... aynı su böreği gibi oluyor..



1 yorum:

  1. yine bana ait bir tarif daha sizi bloggera şikayet edeceğim bu yaptığınız saygısızlık

    YanıtlaSil