8 Nisan 2010 Perşembe

SEBZELİ SULU KÖFTE

sebzeli sulu köfte 004
Sulu köftenin bir iki değişik versiyonu ara ara yapılır bizim evde. Sebzeyi pek sevmeyen çocuklarım, köftenin hatırına az da olsa sebze yiyorlar sebzeli sulu köfte yemeğiyle.İftar için de özellikle çalışan bayanlara çabuk ve lezzetli bir alternatif olabilir.İşte tarifimiz;Ölçüler ortalama 6 kişilik sofralar için.
Malzemeler;
*500 gr kıyma,
*1 adet orta boy soğan,
*1 kahve fincanı pirinç,
*Çeyrek demet maydanoz,
*2 adet patates,
*2 adet havuç,
*2 yemek kaşığı kadar tereyağı veya sıvıyağ,
*Bir çay bardağı kadar un,
*yarım limonun suyu,
*tuz, karabiber
Hazırlanışı;
1.Soğanı ve maydanozu blendırda çok ezmeden parçalayın.
2.Kıyma, soğan, maydanoz ve yıkanmış pirinci, tuzu, karabiberi karıştırarak iyice yoğurun.
3.Kıymadan minik minik yuvarlaklar alıp yuvarlayarak köfte yapın.
4.Unu bir tepsiye dökün ve yuvarladığınız köfteleri unun içine atarak yuvarlayın ve her tarafına bulanmasını sağlayın.
5.Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın ve havuçları önceden tereyağına atıp biraz pişirdikten sonra, patatesleride içine atıp 5 dakika kadar kavurun.
6.Patates ve havuçların üstüne yeteri kadar sıcak su ve tuz ekleyerek kaynamasını bekleyin.
7.Su kaynadıktan sonra unlanmış köfteleri, teker teker tencereye atalım ve ilk etapta karıştırmadan 5 dakika pişmesini bekleyin.( Hemen karıştırısanız, köfteler dağılabilir )
8.Köfteler ve havuç piştikten sonra limon suyu katın ve sebzeli sulu köfteye servise yakın çok ince doğranmış bir kaç dal maydanozu serin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder