8 Nisan 2010 Perşembe

PİDE KEBABI

RAMAZAN GELDİMİ İLK AKLIMA GELEN YEMEK PİDE KEBABI... ANNEM, ÖZELLİKLE SAHURDA ÇOK YAPAR VE TOK TUTAR. BENDE ÇOK SEVDİĞİM İÇİN YAPIYORUM... ÖZELLİKLE KALAN PİDELERİNİZİ DEĞERLENDİRMEK İSTERSENİZ BU TARİF TAM SİZE GÖRE...
MALZEMELER
  • 1 AD LAVAŞ PİDE
  • 250 GR KIYMA
  • 2 AD BİBER
  • 2 AD BÜYÜK BOY DOMATES
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER
  • ÇEYREK PK MARGARİN YADA TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KADAR SIVI YAĞ
  • ÜZERİ İÇİN ÇEYREK PK TEREYAĞ, YOĞURT

YAPILIŞI

KIYMA TAVAYA ALINIR. KAVRULMAYA BAŞLAR. BİBER İLAVE EDİLİR. MARGARİN VE SIVI YAĞ İLAVE EDİLİR. YAĞ ERİTİLİP KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR. KABUĞU SOYULMUŞ KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESLER İLAVE EDİLİR. BAHARATLAR VE TUZ İLAVE EDİLİR. KAPAĞI KAPATILIR. 10 DK KADAR PİŞMEYE BIRAKILIR. BU ARADA LAVAŞ PİDELER KÜP DOĞRANIR. BORCAM TEPSİYE ALINIR. ÜZERİNE KAVRULAN KIYMALI HARÇ GEZDİRİLİR. EN SON ÜZERİNE TEREYAĞ KIZDIRILIR. DÖKÜLÜR. TEPSİNİN ÜZERİ KAPATILARAK OCAKDA KISIK ATEŞTE 10 DK KADAR PİŞİRİLİR. YOĞURTLA BİRLİKTE SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: YAZ MEVSİMİNDE OLDUĞUMUZ İÇİN DOMATESLER SULU OLDUĞU İÇİN SU İLAVESİ YAPMADIM. EĞER SUSUZ DOMATES KULLANIYORSANIZ, KIYMAYA DOMATESLE BİRLİKTE BİR FİNCAN KADAR SU İLAVE ETMENİZİ ÖNERİRİM...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder