8 Nisan 2010 Perşembe

KAYSERİ YAĞLAMASI















Malzemeler
Hamuru için
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
Harcı için
350 gr kıyma
2 baş soğan
3-4 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
3 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
Ayrıca
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak
Yapılışı
Harcı için sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun. İnce kıyılmış biberleri ve rendelenmiş domatesleri ekleyip pişirin. Ocaktan almasına yakın salçasını, tuzu ve karabiberini katın. Domatesiniz sulu değilse yarım çay bardağı su ekleyip hafif suluca bir harç hazırlayın. Hamuru için malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Oklava ile bıçak sırtı inceliğinde açın. Teflon tavada pişirin. Hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Hamurdan bir tanesini tepsiye dizin. Üzerine harç malzemesinden yayın. Bir kat pişmiş hamur, bir kat harç olacak şekilde malzemeniz bitinceye kadar dizin. Dörde kesip yoğurtlu sarımsakla birlikte servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder