8 Nisan 2010 Perşembe

Anasonlu Simit


Sevgili yeşilkivi 'den denediğim muhteşem bir tarif. Hafif anason aroması olan, ağızda dağılan harika bir kurabiye. Anason kokusu çok yoğun hissedilmiyor.
Malzemeler :
2 su bardağı dolusundan bir parmak eksik un
125 gr. margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
1 kahve fincanı su
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı anason
1 tutam tuz
Üzeri için susam, çörekotu

Yapılışı :
Anason 1 kahve fincanı su ile bir taşım kaynatılıp süzülür. Hamura sadece süzülen su ekleneceği için anason çöpe atılır. Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, yumurta akı, kabartma tozu, anasonlu su ve tuzu alınıp iyice karıştırılır. Azar azar un eklenerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar kopartılarak ince çubuklar yapılır ve uçları birleştirilerek simit şekli verilir. Hazırlanan simitler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, susam ve çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder