8 Nisan 2010 Perşembe

VİŞNELİ DONDURMALI PASTA















Malzemeler
keki için
2 tane yumurta
2 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için
2 poşet vişneli dondurma
1 poşet kremşanti
2 su bardağı süt
1 su bardağı vişne suyu
ayrıca
çikolata sosu
antep fıstığı
Yapılışı
Kek için yumurtayla şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip yuvarlak bir kek kalıbına döküp pişirin. 1 su bardağı vişne suyuyla kremşantiyi çırpın. 2 su bardağı sütle dondurmayı çırpın. Kremşantiyi dondurmaya katın. Bir kalıba streç film serin keki yerleştirin. Üzerine dondurmalı harcı yayın. Üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzlukta bekletin. Servis yapacağınız zaman çikolata sosu ve antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder