1 Nisan 2010 Perşembe

ARNAVUT MANTISI YADA MANTI BÖREĞİ



MALZEMELER
Hamuru için; un, tuz,su
İçi için; kıyma,soğan, tuz, karabiber...
Ara katları yağlamak için tere yağı

YAPILIŞI
Öncelikle kıymayı rondodan geçirdiğimiz soğanı, tuzu, karabiberi bir kapta iyice karıştırıyoruz. Şimdide un, tuz ve ılık suyla yumuşak bir hamur yapıp 10 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açıp aralarına birer kaşık eritilmiş ılık tereyağı sürüp böyle böyle üstüste koyup güzelce milföy kalınlığında açıp küçük küçük 5 cm kadar karelere kesip içerlerine kıyma içinden koyup bohça gibi şekil verip tepsiye ters çevirip dizip üzerlerinede kalan yağdan sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdikten sonra servise hazırdır çıtır çıtır mantımız;) istenirse üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosta koyulabilir.....
Afiyet olsun.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder