7 Nisan 2010 Çarşamba

BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK:)


Bu tarif mügenin bloğunda gözüme ilişti. Çok beğenildiğinden bahsedince bende baklava yufkası varken deneyeyim dedim ve günüme yaptım. Müge haklıymış gerçekten çok beğenildi. Kıtır kıtır ,kıyır kıyır oldu. Benim de günümün gözdesi oldu:))


MALZEMELER:
16 Adet börek için
12 Hazır baklava yufkası
400-500 gr dana kıyma
1 Küçük kase kuş üzümü
1 Büyük kuru soğan
1 Tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber
3 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Yumurta


YAPILIŞI:

İçi için önce kuş üzümlerimizi sıcak suda en az yarım saat bekletelim. Bu arada da doğradığımız soğanları iki çorba kaşığı yağda kavuralım ve üzerine kıymamızı ekleyelim. Kıymamızı da kavurduktan sonra kuş üzümlerini , tuzunu ekleyip birazdaha kavurup ocağın altını kapatalım. Diğer taraftan düz bir zemine ilk yufkamızı serelim üzerine fırça yardımıyla sıvı yağımızı sürelim. Diğer iki yufkamızı da aynı şekilde arasına yağ sererek üst üste koyalım. En son üçüncü yufkamıza yağ sürmeyelim. Yani üst üste arası yağlanmış üç yufkamız olacak. En üstede kıymalı harcımızı her tarafına eşit yayılacak şekilde serpelim. Yufkamızı kırmadan rulo yapıp dört parçaya keselim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer kalan yufkalarımızı da aynı şekilde yapalım ve tepsiye dizelim. En son üzerine çırptığımız yumurtayı sürelim ve 180 derecede pişirelim. Kıtır kıtır böreklerimizi sıcaken servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder