5 Nisan 2010 Pazartesi

BALIKLI KISIR

MALZEMELER
1 adet levrek,3 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
5-6 dal maydonoz
1 adet karanfil
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
4 adet kıyılmış marul yaprağı
2 adet domates
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydonoz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
tuz,karabiber,pul biber
Ayıklanmış balığı su ile birlikte tencereye koyun.Defne yaprağı,maydonoz,karanfil ekleyip 20dk haşlayın.Balık suyundan bir bardak alıp bulguru ıslatın.Bulgurun züerini bir kapakla kapatıp 15dk şişmeye bırakın.Balığı süzüp küçük parçalara ayırın.Marul yaprağıiküp doğranmış domates,ince kıyılmış taze soğan,limoninar ekşisi ve baharatlarla birlikte bulgura ekleyip karıştırın.Sulanmaması için fazla bekletmen tüketin.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder