7 Nisan 2010 Çarşamba

BURMA BAKLAVA
















Malzemeler
2 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
içi için
2 çorba kasesi ceviz
şerbeti için
5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
ayrıca
buğday nişastası
200 gr margarin
200 gr tereyağ
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Cevizden daha küçük bezeler yapın. Her bezeyi nişastayla servis tabağı büyüklüğünde açın. İç malzemeden koyun. Oklavaya sarın iki elinizle hamuru büzün kesip tepsiye dizin. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Margarin ve tereyağını eritip üzerine gezdirin. Isıtılmış fırında pişirin. Soğuk tatlıya sıcak şerbeti dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder