8 Nisan 2010 Perşembe

Cevizli Çikolatalı Mermer Kek

Hani bazı günler vardı ya her şey birbirine karışır, iki ayağınız bir pabuca girer, neyi yapacağınızı şaşırırsınız. Dün de benim için böyle bir gündü. Bütün gün ders, toplantı, insanlarla uğraşıp oluru olmazı bilene bilmeyene anlat, bilmeyipte akıl verenlere ya sabır diyerek cevap ver.. Böyle bir günün sonunda eve gelip üstümü değiştirip tam dinleneceğim bir zamanda prenses "canım çikolatalı bir şeyler istiyor bana yapar mısın" deyince ...

Başkası olsa yarın diyeceğim ama prenses olunca akan sular durur ya ben de acele ile bu keki hazırladım fırına verdim...
56.Porselen Demlik Çay Etkinliğine Gönderilmiştir.

Gereken Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao ( tepeleme)


Yapılışı :

  • Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın.
  • Yağ, süt ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Unu ve kabartma tozunu ilave edin.
  • Kek hamurunu ikiye ayırın.
  • Birine kakaoyuve damla çikolatayı, diğerine de cevizi karıştırın.
  • Baton kalıbı katı yağ ile yağlayın.
  • Beyaz hamuru alt kısma yayın. Üzerine kakaolu hamuru dökün.
  • Çatal veya bıçak ile hafifçe karıştırın.
  • 180 derece fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder