2 Nisan 2010 Cuma

Dereotlu Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 125 gr eritilmiş margarin
  • 125 gr beyaz peynir
  • 1/2 demet dereotu,
  • 1 çay kaşığı tuz ( peyniriniz çok tuzlu ise kullanmayabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • un
  • üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Yapılışı:Eritilmiş margarin, sıvıyağ, beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu, tuz, mahlep, kabartma tozu ve alabildiğince un ilavesi ile yumuşak bir hamur yoğurun.Hamur iki eşit bezeye ayrılır. Merdane ile 1 cm kalınlığında açılarak hamur kalıpları yardımı ile hamur şekilli olarak kesilir. Şekil verilen kurabiyeler fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serptikten sonra 180 derecefırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder