8 Nisan 2010 Perşembe

FIRIN SÜTLAÇ-RAMAZAN GELDİ, HOŞ GELDİ


Ramazan Geldi, hoş geldi, etkinliği için hazırladığım diğer bir tarif de fırın sütlaç. Bizim evde çok seviliyor ve özellikle eşim ve Bora tarafından çok çabuk tüketiliyor.Aşağıda vereceğim ölçülerle 10 kase fırın sütlaç çıkıyor. İsterseniz ölçüleri azaltabilir, isterseniz artırabilirsiniz. Afiyet olsun.( Bu arada sevgili Burçin'in Denemeleri-Burçin'in tavsiye ettiği fon kağıdı olan oluklu kartonlardan bende aldım. Bakalım fotoğraflar nasıl çıkacak
Malzemeler;
*8 su bardağı süt ( 1,5 kg'dan biraz daha fazla)
*2 kahve fincanı pirinç,
*2 su bardağı toz şeker,
*1/2 çay kaşığı tuz,
*3 çorba kaşığı buğday nişastası,
*2 paket vanilya.
Hazırlanışı;
1. Öncelikle pirinci duru su çıkıncaya kadar yıkayalım.
2.Yıkanan pirinci makul miktardaki su ilavesi ile iyice haşlayalım.
3.Haşlanan pirinci süzüp bir kenara alalım.Sütten iki-üç çorba kaşığı alarak nişastanın bulunduğu kaseye dökelim. Vanilyaları da ekleyip, nişastayı ve vanilyayı eritelim.
4.Sütü, şeker ilavesi ile kaynatalım. Pirinci, nişastalı karışımı ve tuzu ekleyerek ve devamlı surette karıştırarak, yarım saat kadar pişirip altını kapatalım. Bu süre sonunda sütlacımızın oldukça sıvı durumda olabilir. Hiç telaşlanmayın. Sütlaç bekledikçe koyulaşır.
5.Sütlacımızdan kepçe yardımı ile ısıya dayanıklı fırın kaselerine dolduralım ve kaseleri de taşmayacak şekilde su ile doldurulmuş fırın tepsisine yerleştirerek, önceden ızgara şeklinde ısıtılmış fırına yerleştirip, sadece üstten ısı ile ve üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.
6.Üstleri kızaran sütlaçlarımızı soğutup, iftar sonrasında yada sahurda afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder