2 Nisan 2010 Cuma

FIRINDA KARNIBAHAR YADA KARNIBAHAR GRATEN



MALZEMELER
1 orta boy karnıbahar
1 sb dan biraz fazla yoğurt
2 yumurta
3 yk un
yarım çb sıvı yağ
tuz

YAPILIŞI
Karnıbaharları tuzlu suda haşlayarak başlıyoruz içine bir kaşık sirkede koyabiliriz, kokusunu alsın diye;) haşlandıktan sonra borcama koyup bunları, sosunuda hazırlayıp, yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve unu çırpıp üzerine döküp yayıyoruz, önceden ısıtılmış fırında biraz pişip kızardıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip yeniden fırınlayıp üzeri kızardıktan sonra fırından çıkardıktan sonra servise hazırdır artık;) Bu tarif yiyenlerden tam not almıştır;) tadı harikaydı, bide baharat katmayı unuttum;) ama böylede çok çok güzeldi....
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder