2 Nisan 2010 Cuma
FIRINDA KARNIBAHAR YADA KARNIBAHAR GRATEN
MALZEMELER
1 orta boy karnıbahar
1 sb dan biraz fazla yoğurt
2 yumurta
3 yk un
yarım çb sıvı yağ
tuz
YAPILIŞI
Karnıbaharları tuzlu suda haşlayarak başlıyoruz içine bir kaşık sirkede koyabiliriz, kokusunu alsın diye;) haşlandıktan sonra borcama koyup bunları, sosunuda hazırlayıp, yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve unu çırpıp üzerine döküp yayıyoruz, önceden ısıtılmış fırında biraz pişip kızardıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip yeniden fırınlayıp üzeri kızardıktan sonra fırından çıkardıktan sonra servise hazırdır artık;) Bu tarif yiyenlerden tam not almıştır;) tadı harikaydı, bide baharat katmayı unuttum;) ama böylede çok çok güzeldi....
Afiyet olsun.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder