5 Nisan 2010 Pazartesi

Flaş Flaş....Tatlılar

Tatlıları,annecik önceden yapmıştı ve bende fotoğraflamıştım..Kendisi bu yıl ramazanı Trabzon'da geçirdiğinden,yaptığı tatlılardan ve yemeklerden sayfamı mahrum etmemek için,bende arschivedeki fotoğraflarımı tekrar sizlerle paylaşmak istedim..Nedense baklava fotoğraflarını bulamadım..Onların yerine, sizlerle trufflarımı paylaşmak istedim..Dilerim sizlerde deneyip çok memnun kalırsınız..Anneciğin tatlıları dillere destandır..))Şimdiden ellerinize sağlık diyorum.!
Truff
Malzemeler ( Gerdan )
1 yumurta
yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
alabildiği kadar un

yufkalara gezdirmek için 750 gr erimiş tereyağ

İçi için
Kavrulup çekilmiş fındık

Şerbeti
1 kg şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
Laz Böreği
Hazırlanışı
Hamuru için gerekli malzemeler yoğrulup 1 saat dinlendirilir.

Sonra yumaklar yapılıp unlanmış tepsiye dizilip,üzerlerine nemli örtü örtülür.

Yumakların her biri açılıp gerdan yapılacaksa,üzerine hafif yağ serpiştirilip,
fındığı ekilip sarılıp büzülür.

Büzgüler 3'e bölünüp tepsiye yerleştirilir.

Her bir yumak aynı şekilde açılıp hazırlandıktan sonra,üzerlerine erimiş tereyağ
gezdirilip,çok sin ateşte yaklaşık 2-3 saat pişirilir.

Fırından çıkıp,çok az ılınınca şerbeti dökülüp bekletilir.

Bu hamurdan ayrıca baklava,bükme ve laz böreği yapılır.
Kocakarı Gerdanı
Laz böreğide aynı hamurdan yapıldığı için,sadece muhallebi tarifini yazacağım sizlere..

Laz Böreği Muhallebisi
1 kğ süt
11 kaşık şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
3 adet yumurta

Hazırlanışı
Yumurta hariç hepsi karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir.

İyice soğuduktan sonra yumurtalar eklenip 5 dk çırpılır.


Not:Laz böreğini yaparken 40 hamur açılır.

20'si açılıp,serilip arasına muhallebisi konulur.

Diğer yufkalarda üzerine serilip yağlanır.

Dilimler halinde kesilir.

Sin ateşte 1-1,5 saat pişirilir.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder