1 Nisan 2010 Perşembe

Frambuazlı Pasta

CANIM ANNEM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN:)
Dün annemin doğum günüydü.. Bu pastayı canım annem için hazırladım. Annem için dün akşam aile arasında küçük bir kutlama yaptık. Anneme ne zaman pasta yapıcam neyli olsun soruma, her zaman, beyaz olsun der. Beyazdan kastı sade pandispanya, vanilyalı krema ve muzlu:) Bu sefer biraz farklı olsun istedim. Pastayı görünce rengi çok güzel olmuş, tadına bakıncada harika olmuş demesi bana yetti:)
malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 4 fincan şeker
  • 5 fincan sinangil sade kek unu
  • 1 fincan yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su

yapılışı: Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.Yumurta aklarına, şekerin yarısını ekleyin ve kaseyi ters çevirdiğinizde dökülmeyecek hale gelenedek çırpın. Yumurta sarılarını, şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin çok az daha çırpın. Ayrı bir kaba sade kek unu eleyin. Sıvı karışıma, unu ekleyin. Mikserin en düşük hızında, unlar kayboluncaya kadar çırpın. Yumurta aklarını, karışıma ekleyin ve tahta kaşık ile nazikçe, yumurta aklarını fazla söndürmeden karıştırın. 24 cm. lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı kaba boşaltın. 175 derece de önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk. pişirin. Fırından çıkardıktan 10-15 dk sonra, keki kalıptan çıkarın ve ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın. Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin.

kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 paket sade toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt (kremşanti için)

yapılışı: Kremşanti hariç tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çırpma teli ile çırparak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra yani göz göz olduktan sonra ocaktan alın. Bir süre ılınmak üzere tezgahta bırakın. Ara ara çırpma teli ile çırpın ki kaymak bağlamasın. Ilındıktan sonra içine 1 bardak süt ile hazırladığınız krem şantiyi koyup iyice çırpın. Krema iyice soğuduktan sonra kullanıma hazırdır.

Frambuaz sos için:

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 çay bardağı toz şeker

yapılışı: Frambuazları rondodan geçirin. Şekeri ekleyip, bir taşım kaynatın.

ayrıca:

  • damla çikolata
  • frambuazlı pasta süsü
  • frambuaz
  • Orman meyveli krem şanti
  • 1 bardak süt(kremşanti için)

hazırlanışı: Pandispanyayı üç kata bölün. Servis tabağına en üstteki parçayı ters çevirin. Süt ile ıslatın. Frambuaz sosun yarısını sürün. Kremanın yarısını koyup, kaşın tersi ile düzleyin. Frambuaz ve damla çikolata serpin. Orta katı üstüne koyun ve aynı işlemleri tekrarlayın. En üst katı koyun. (Bu işlemleri yaparken kalıpın kelepçe kısmının içinde yapıyorum.) Vaktiniz varsa 2-3 saat bekletin. Süt ile hazırladığınız orman meyveli kremşanti ile üzerini kaplayın. Frambuazlı şeker ile süsleyin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder