Malzemeler :
1 şişe meyveli gazoz (250ml.)
4 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 avuç iri ceviz
3 yemek kaşığı hindistancevizi
1/2 paket kabartma tozu
Üzerine;
Bolca pudra şekeri
Yapılışı :
Yumurta ve pudra şekeri mikser yardımıyla köpük oluncaya kadar çırpılır, gazoz eklenir, çırpmaya devam edilir. Un, hindistancevizi ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Son olarak ceviz eklenerek, margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında kürdanla kontrol edilerek pişirilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan çıkartılır ve üzerine bolca pudraşekeri elenip, dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder