7 Nisan 2010 Çarşamba

GÜVEÇTE MANTARLI PİLAV
















Malzemeler
2 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım kilo mantar
yarım demet dereotu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 büyük soğan
1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Sıvıyağı tencerede kızdırın. Yıkanmış pirinçleri ekleyip saydamlaşıncaya kadar kavurun. 3 su bardağı sıcak suyu ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip pilavı pişirin. Soğanı yemeklik doğrayıp 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Altıya bölünmüş mantarları ekleyip , tuzunu ve karabiberini katıp mantar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotunu katın. Demlenen pilava mantarı katıp karıştırın. Güveç kaplarına pilavı paylaştırın. (6 tane güveç kabı oluyor. ) Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, isterseniz biraz tozpulbiber serpin. Üzeri kızarana kadar kızgın fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder