8 Nisan 2010 Perşembe

Hellim Peynirli Mısır Ekmeği


Malzemeler :
3 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından 2 parmak fazla ılık su
1/2 paket yaş maya
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı haşlanmış mısır taneleri
1/2 demet dereotu
1 adet etli kırmızı biber
100 gr. hellim peyniri

Yapılışı :
Yaş maya 1 su bardağı ılık suyun içine atılır ve 2 tatlı kaşığı tozşeker eklenerek karıştırılır. Mısır unu, buğday unu ve tuz yoğurma kabına alınarak karıştırılır ve ortası havuz gibi açılır. Eritilen maya ve sıvıyağ eklenip iyice yoğrulur. Gerekirse bir miktar daha su eklenir. Üzerine tane mısırlar, küp doğranmış hellim peyniri, ince kıyılmış dereotu ve küçük doğranmış kırmızı biber eklenip tekrar yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Hamur iki misli kabardığında 2-3 dakika kadar tekrar yoğrulur ve yağlanmış kalıba yerleştirilir. (Ben baton kalıp kullandım.) Yarım saat daha mayalanması için bekletilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. (Ekmeğin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz. Batırılan kürdan temiz, kuru çıkıyorsa ekmek pişmiş demektir. )
Ilık hale gelince dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder